top of page

NEDERLANDS

Charmant XVI eeuw dorpshuis.

Dit charmante vakantiehuis is gelegen in een landelijk dorpje tussen bossen en de rivier de Creuse.

Het is een alleen staand huisje dat in 2013 volledig is gerenoveerd, met alle respect voor zijn karakter en charme.

Op de begane grond is een grote woon- eetkamer en een geheel ingerichte keuken. Vanuit de keuken is een doorgang met 5 treden naar de tuin en slaapkamer, een natte cel met douche, wastafel en toilet. Vanuit de tuin kan met – zonder treden – ook in de gelijkvloerse slaapkamer komen, de slaapkamer heeft een groot dubbel bed en een ruime kast. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met wastafels. De ene slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, de ander heeft twee eenpersoonsbedden. Ook zijn hier kasten. Er is een natte cel, met douche, wastafel en wc.

De omheinde tuin (150 M2 ) is op 2 niveaus, met de mogelijkheid buiten te eten.

Tuinmeubilair, parasol, barbecue zijn aanwezig.

De attracties van deze locatie is:

Ideaal gelegen in de nabijheid van talrijke toeristische bezienswaardigheden.

Op minder dan 100 meter afstand:

De rivier de Creuse, Saint Sylvain fontaine, een jeu de boule terrein. Het centrum van dit rustige dorp heeft een kerk uit de XII eeuw, l’église Saint Sylvain. Er is een gastvrij restaurant, dat uitstekende betaalbare maaltijden verstrekt, rond het middaguur. Vanuit het dorpscentrum zijn diverse autovrije wandel- en fietsroutes uitgezet.

Op 10-15 kilometer afstand:

La Roche Posay, de Europese hoofdstad, met thermisch water, dat de huid geneest. Er is een Spa. Ook is er een golfbaan met 18 holes, hippodroom, casino. Resteuranten, supermarkt, banken, en op dinsdag en vrijdag een openlucht markt.

Le Grand-Presssigny is heeft een oud kasteel met een museum over de prehistorie.

Saint Remy sur Creuse is bekend om haar Troglodytes. Dat zijn grotten waar mensen, ook nu nog, in wonen.

In de omgeving zijn openbare zwembaden.

In de regio

Bekend zijn de kastelen van de Loire. De 3 dorpen, die door de Fransen, als de mooiste van Frankrijk zijn genomineerd, Angles-sur-Anglin, Montrésor en Crissay-sur-Manse. De wijngaarden van Haute-Poitou met zijn proeflokalen. Haute-Touche, met het grootste dierenpark van Frankrijk. Het Parc Animalier de France heeft meer dan 1300 dieren. Ook is de Futuroscope niet ver weg en zijn er ook nog pretparken in de buurt. Alsmede natuurparken en ga zo maar door.

Kortom geen tijd om je te vervelen.

En partant de Mairé, on peut visiter Angles sur l'Anglin, l'un des plus beaux villages de France et le centre d'interprétation de la plus grande frise Magdalénienne connue au monde à ce jour,

le Roc aux Sorciers, le château de La Guerche, citadelle tourangelle.

www.anglessuranglin.com www.roc-aux-sorciers.com www.chateaudelaguerche.com

le Musée de la Préhistoire au Grand-Pressigny, le château d'Azay le Ferron,

le musée Mado Robin à Yzeures sur Creuse.

www.tourainedusud.com www.chateau-azay-le-ferron.com www.yzeuressurcreuse.com

L'église abbatiale de St-Savin, classée au patrimoine mondial de L'UNESCO, la cité médiévale de Chauvigny, les étangs et le parc naturel de la Brenne ou tout simplement les différents bourgs et hameaux chargés d'histoire pour les amateurs de vieilles pierres (dolmens, voies romaines, sculptures rupestres …).

www.abbaye-saint-savin.fr www.geantsduciel.com

Un peu plus loin…

Le Futuroscope, l'ile aux serpents, la Planète des Crocodiles, la Vallée des Singes, l'Abbaye de Fontgombault, Le Zoo de Beauval, les Châteaux de la Loire…

www.futuroscope.com www.ileauxserpents.com

www.planete-crocodiles.com www.la-vallee-des-singes.fr

bottom of page